Skip to main content Skip to footer

HelixCAD tekent voor creatie, verkoop en uitvoering

HELIXCAD, ONTWERPEN IN 'T GROEN

Met HelixCAD maak je naast 2D en 3D Tuinontwerpen voor de presentatie en verkoop van tuinen en projecten, ook technische tekeningen voor de uitvoering. Verschillende uitbreidingsmodules maken het werken met HelixCAD in combinatie met GroenVision nog makkelijker.

Voordelen van HelixCAD

HelixCAD is het allround tekenprogramma waarmee je technisch onderbouwde én representatieve tekeningen maakt. HelixCAD is een volwaardig CAD programma en is specifiek ontwikkeld voor het gebruik in het groen. Het programma laat zich snel en intuïtief aansturen en bezit de tools om ontwerpen op een fraaie manier te presenteren. 

HelixCAD is verkrijgbaar in twee versies: HelixCAD Basic voor ontwerpen en tekenen in 2D visualisatie en HelixCAD Full voor ontwerpen en tekenen in 2D en 3D visualisatie. Daarnaast zijn er uitbreidingsmodules zoals koppelingen met GroenVision, Online Kadaster informatie, DWG-bestanden en aanvullende symboolbibliotheken (2D en 3D).

HelixCAD kan op computers met besturingssysteem Windows 10 of hoger worden geïnstalleerd. Klik hier voor de systeemeisen

1. Geen dubbel werk: één tekening als basis

De digitale weergave van de ingemeten tuin is de basis voor alle projecttekeningen.

2. Presentaties die indruk maken

Alsof je klanten al midden in hun tuin staan: de presentaties vanuit HelixCAD zijn visueel aantrekkelijk en levensecht.

3. Eenvoudig in gebruik

HelixCAD heeft een slimme menustructuur, speciaal ontwikkeld voor het groen. Training op maat en een uitstekende help functie zorgen dat je snel aan de slag bent.

4. Koppeling met GroenVision

GroenVision is geïntegreerd met HelixCAD 3.0. Bij het maken van beplantingsplannen en uitvoeringstekeningen kun je gebruikmaken van de plantendatabase en werkzaamheden uit GroenVision.

HelixCAD Full

Met HelixCAD full beschik je over de volledige versie van het tuinontwerpprogramma. Hiermee kun je ontwerpen en tekenen in zowel 2D als 3D, inclusief renderprogramma mogelijkheden. Hiermee kun je de ontwerpen inkleuren en voorzien van bijvoorbeeld spiegeling en schaduw. Daarnaast is HelixCAD full compatible met GroenVision. Dit betekent dat je bij het maken van het beplantingsplan en de calcultatietekeningen gebruik kunt maken van de plantendatabase, de prijslijsten en werkzaamheden uit GroenVision.

Tevreden over ons

Veel hoveniers en ontwerpbureaus gebruiken het tuin tekenprogramma HelixCAD voor de mooiste presentaties en tuinontwerpen in 2D en 3D.

Ed van der Haar, Van der Haar Hoveniers

3D tekening spreekt aan
Het maken van een 3D tekening kost wat meer tijd, maar het loont wel. Klanten beleven de tuin al helemaal, ze zien een pergola, blokhutje, tuinhuisje of overkapping driedimensionaal en staan er als het ware tussen.

Margo Bouwens, Hoveniersbedrijf ’t Höfke

Met HelixCAD meerdere opties voor de klant
Doordat ik met HelixCAD sneller teken, kan ik twee of drie tekeningvarianten maken in de tijd waarin ik vroeger één tekening maakte. Omdat tekeningen in de beginfase nog maar ideeën zijn, is het leuk om meer opties aan de klant voor te leggen.

Margot Bouwens

Flinke tijdwinst met HelixCAD
Hoewel Margot Bouwens niet gelijk na de aanschaf van HelixCAD er mee aan de slag gegaan is, kan ze het programma nu niet meer missen. Voor een goed gebruik van een digitaal teken- of administratieprogramma moet je in het begin de tijd nemen en jezelf er echt in verdiepen. Des te eerder heb je het onder de knie en des te eerder heb je er profijt van en levert het een flinke tijdswinst op.

Wij maken gebruik van cookies om onze website nog beter op jouw behoeftes af te stemmen. Alle verzamelde gegevens zijn volledig geanonimiseerd.