Skip to main content Skip to footer

03 maart 2023

HelixCAD 3.0 tekent voor meer!

HelixCAD 3.0 tekent voor meer!

Ontwerpen én technisch tekenen in één programma.

Met HelixCAD maak je weergaloze ontwerpen en exacte uitvoeringstekeningen. In 2D, in 3D en ook een animatie waarbij je je door de tuin of het project kunt bewegen, is mogelijk! Het programma is compleet en gebruikersvriendelijk en zit boordevol groene kennis en handige groene tools. De overzichtelijke menustructuur en de gebruikte iconen maken in één oogopslag duidelijk hoe HelixCAD werkt.

HelixCAD bevat standaard vele bibliotheken met bomen, planten, hagen, bestrating, meubilair en verlichting. Het is ook mogelijk om hier een eigen draai aan te geven door de symbolen zelf van grootte, vorm en kleur aan te passen en in een nieuwe bibliotheek zetten. En als de tijd hiervoor ontbreekt dan is er een fraaie aanvullende symboolbibliotheek beschikbaar in 2D en 3D.

Is het ontwerp door de klant goedgekeurd, dan is het definitieve ontwerp met slechts enkele handelingen om te zetten naar de maatvoeringstekening. Het uitzetten van het fysieke project is hierdoor een stuk eenvoudiger.

 

De 9 voordelen van HelixCAD

1 Gebruikersvriendelijk

Wat je ziet op het scherm, is wat HelixCAD doet als je de iconen aanklikt. HelixCAD maakt tekenen leuker en eenvoudiger.

2 Geen dubbel werk: één tekening als basis

De digitale weergave van de door jou ingemeten tuin is de basis voor alle projecttekeningen: van vlekkenplan tot ontwerp en van maatvoering tot beplantingsplan of technische tekening.

3 Ongelimiteerde creatieve vrijheid

The sky is the limit. Hoe geniaal, creatief en weergaloos je ontwerp wordt, bepaal je in HelixCAD zelf.

4 Waarheidsgetrouwe presentatie

Alsof je klanten al midden in hun tuin staan: de presentaties vanuit HelixCAD zijn visueel aantrekkelijk en heel realistisch.

5 Flexibiliteit in het ontwerp

Een ontwerp is pas klaar als de tuin is aangelegd. In HelixCAD kun je flexibel inspelen op het voortschrijdend inzicht van je klant zonder dat je terug moet naar de tekentafel.

6 Automatische berekeningen

Laat HelixCAD voor je rekenen. Of je nu de maatvoering wilt weten of inhoud, oppervlakte of afstand wilt berekenen, HelixCAD geeft je die informatie. Op de puntkomma nauwkeurig.

7 Compatible met digitale landmeetapparatuur

De maatvoeringen exporteren naar je apparatuur voor het uitzetten op locatie en digitale metingen importeren in HelixCAD. In HelixCAD kan het allemaal.

8 Online Kadastrale Gegevens

Haal online kadastrale informatie op schaal binnen en ga direct aan de slag met je ontwerp. De gegevens zijn afgestemd op het RD-coördinatenstelsel.

9 Koppeling met GroenVision

HelixCAD Full en GroenVision zijn volledig met elkaar geïntegreerd. Bij het maken van beplantingsplannen en uitvoeringstekeningen kun je gebruikmaken van de plantendatabase en calculatie gegevens uit GroenVision.

 

Ontwerp verkoopt zichzelf

Bart Rovers van Bart Rovers Hoveniers is een enthousiaste gebruiker van HelixCAD. “HelixCAD is een prettig en makkelijk programma om mee te werken. Het is compleet en door de koppeling met GroenVision zijn calculaties een fluitje van een cent. Door de mooie 3D presentaties, waarbij de klant door de tuin kan lopen en al echt een beeld krijgt van hoe de tuin gaat worden, verkoopt het ontwerp zich bijna zelf”, aldus Bart.

 

Na goedkeuring ontwerp, snel besteklijsten maken

Cortine Wisse – Overwater van Cortine Design is recent aan de slag gegaan met het ontwerpen in 3D. “Het ontwerpen in 2D gaat me heel goed af en ik ben nu volop aan het oefenen met 3D. Dat is heel leuk om te doen en ik hoop dan ook snel voor mijn klanten 3D ontwerpen te gaan maken. Het grote voordeel van HelixCAD is dat je, nadat een ontwerp is goedgekeurd, heel snel besteklijsten kunt maken voor de aanleg van de tuin. En doordat je het tuinontwerp digitaal hebt zijn aanpassingen in het ontwerp zo doorgevoerd of weer teruggehaald als een eerder voorstel toch de voorkeur heeft.”

Wij maken gebruik van cookies om onze website nog beter op jouw behoeftes af te stemmen. Alle verzamelde gegevens zijn volledig geanonimiseerd.