Skip to main content Skip to footer

19 juni 2023

Welkom, Jeffrey de Baat van Hoveniers de Wilskracht BV

We zijn verheugd om eigenaar Jeffrey de Baat van Groenrijk - De Wilskracht Hoveniers BV en zijn team te mogen verwelkomen als nieuwe klant van EasyVision.

Jeffrey de Baat weet heel goed wat hij kan en wil, al sinds jaar en dag ontwerpt ‘De Wilskracht Hoveniers’ met HelixCAD prachtige tuinen, verzorgt de aanleg en het onderhoud. Het hoveniersbedrijf is onderdeel van het familie bedrijf Tuincentrum Groenrijk de Wilskracht, in Den Haag, dat in 2022 zijn 75 jarige jubileum vierde.

'Wilskracht Hoveniers is gevestigd boven(in) het Tuincentrum'

Alle administratie gebeurde tot dusver met Excel en er werd een papieren uren administratie bijgehouden. Ondanks dat ze zijn gevestigd in het tuincentrum ‘GroenRijk de Wilskracht’ gebeurde de facturatie nog handmatig door het tuincentrum zelf via hun extern boekhoudpakket. Dat betekent in de praktijk dus papieren overhandigen voor de financiële verwerking.

Ook de planning gebeurde nog in Excel, maar net als de rest van de administratie was dit ook nog niet naar volle tevredenheid van Jeffrey. Excel blijft namelijk altijd erg arbeidsintensief en doordat het handmatig wordt gedaan, is het foutengevoelig en kost het veel tijd. Vervolgens moet je de planning ook nog eens communiceren met de buitendienst.

Dit jaar professionaliseert het bedrijf verder met EasyVision Full, een integrale planning oplossing voor op kantoor en buiten. Daarnaast koppelt EasyVision Full de facturatie aan hun externe boekhoudpakket.
De projectkosten registratie (arbeid en materieel en het materiaal) is hierdoor voortaan digitaal en staat dan realtime klaar voor akkoord in hun software, daarna stuurt Jeffrey voortaan digitaal de factuur vanuit EasyVision naar de klant en dit wordt in hun externe boekhouding ingelezen. Het fijne is dat met de mobiele app; onderweg de planning wijzigen mogelijk is, de planning wordt bevestigd aan de klant, direct de digitale werkbon wordt geboekt (de hele ploeg incl materieel), het Jaarurenmodel en de nacalculatie met één druk op de knop wordt uitgedraaid, verlofaanvragen van medewerkers is geautomatiseerd en gekoppeld aan de planning, etc. etc.

'Instagram foto's De Wilskracht Hoveniers'

Bob de Richemont, software adviseur bij Infogroen, over het doorlopen adviestraject van Jeffrey de Baat.

“Alle andere mogelijkheden nemen we aankomende tijd natuurlijk graag door met Jeffrey zodat zijn bedrijf zo efficiënt, effectief, soepel en rendabel mogelijk loopt. Als Software Business partner is het voor onze klanten van een vitaal belang om te luisteren naar de klant en te blijven streven naar verdere innovatie en optimalisatie.

Wat dus enorm helpt bij automatiseren van Hoveniersbedrijven, is dat de klant vertelt hoe zij het nu doen en dat vervolgens kunnen visualiseren d.m.v. documentatie en voorbeelden. Jeffrey heeft vanaf ons allereerste contact moment zicht gehad op de eigen werkprocessen en dit openhartig en in vertrouwen gedeeld met mij als software adviseur. Dit vertrouwen is de basis voor elke goede samenwerking denk ik, over een tijdje zitten we weer samen om terug te blikken en vooruit te kijken.

Stiekem heb ik daar nu al zin in, maar daar tussen zit voor Jeffrey een welverdiende vakantie.

Jeffrey de Baat, eigenaar de Wilskracht Hoveniers, over professionalisering en automatisering.

“We dachten al een tijdje na over het automatiseren van ons systeem. Afgelopen Januari zijn we weer met ons bedrijf naar de groensectorbeurs in Hardenberg geweest en hebben daar het eerste contact gelegd over het gebruik van EasyVision. Na dit gesprek was het voor ons al snel duidelijk dat de werkwijze van InfoGroen met het EasyVision pakket ons erg aansprak. En daarom hebben we na de beurs contact gezocht om nog meer informatie in te winnen. Bob is bij ons langs geweest op kantoor en heeft vol enthousiasme verteld over de ins en outs van de automatisering. We werden er zelf erg enthousiast van en hebben besloten dit met beide handen aan te pakken. Wij kijken er erg naar uit om de samenwerking aan te gaan en hopen door de automatisering af te zijn van de papieren rompslomp.”

Wij maken gebruik van cookies om onze website nog beter op jouw behoeftes af te stemmen. Alle verzamelde gegevens zijn volledig geanonimiseerd.