Skip to main content Skip to footer

Beplantingsplannen maken met VisionKenmerken

Een uitgekiend, divers en verrassend beplantingsplan dat
naadloos aansluit op de groenvoorkeuren van de klant: dat is het puntje op de i van een tuinontwerp. Om die finishing touch te geven aan iedere tuin, hoeft tegenwoordig echt niet meer te worden gegraven in het botanische geheugen van een hovenier. Laat staan uren te grasduinen in botanische boeken of op internet.

Voordelen van VisionKenmerken

VisionKenmerken biedt precies wat een hovenier nodig heeft: een complete digitale botanische bibliotheek. Met behulp van
een slim selectiemenu selecteer je de planten die voldoen aan jouw criteria. 24/7, inclusief botanische informatie en foto’s.

Hierdoor beschik je over je eigen planten database, aangevuld met botanische kenmerken, namen en foto's. 

1. Complete bibliotheek
VisionKenmerken omvat uitgebreide botanische informatie over 8.000 planten en bomen met meer dan 10.000 foto’s. Daarnaast heb je de beschikking over een plantennamen bibliotheek van meer dan 56.000 namen, Latijnse namen, gebaseerd op de officiële plantennamenlijst van Varb.

2. 24/7 online
Met VisionKenmerken heb je je eigen botanische bibliotheek altijd binnen handbereik. Waar je ook bent en hoe laat het ook is, je hebt altijd toegang tot VisionKenmerken.

3. Easy to use
Nooit meer grasduinen in je geheugen, een fysieke botanische bibliotheek of op internet. Met VisionKenmerken heb je online toegang tot een botanische bibliotheek, waarin je met hulp van een slim selectiemenu eenvoudig planten kunt vinden die voldoen aan jouw criteria.

4. Actueel
De namen, informatie en foto’s in de online bibliotheek worden door InfoGroen beheerd en regelmatig geactualiseerd.

VisionKenmerken Plus

Met de module VisionKenmerken Plus kun je eigen informatie (beeldmateriaal, leverancier-, maat- en prijsinformatie) toevoegen en eigen plantenlijsten maken. De planten van je keuze download je in een eigen plantenvoorkeurslijst (lokale bibliotheek) waarmee je projectgebonden plantlijsten maakt. VisionKenmerken Plus omvat daarnaast de volgende functionaliteiten:

  • Personaliseren met eigen beeldmateriaal én botanische informatie.
  • Aanvullen met beschikbare maten, leveranciers en prijzen.
  • Koppelen aan HelixCAD, zodat je in je ontwerp al rekening kunt houden met bijvoorbeeld plantafstanden.
  • Overzichten maken zoals inkoop- en verkoopprijzen, bloeischema's, of overzichten met foto's voor je klant.
  • Prijslijsten van leveranciers inlezen. 

VisionKenmerken Plus modules

In combinatie met VisionKenmerken Plus is een aantal modules beschikbaar.

  • VisionKenmerken Tuinkalender voor het maken van een overzichtelijke en informatieve onderhoudskalencer voor de tuin van je klant.
  • VisionKenmerken Mengsels voor het creëren van de mooiste plantenmengsels per plantvak en exact weten hoeveel je van welke soort je moet bestellen. 
  • VisionKenmerken Planteninkoop voor het met één druk op de knop aanvragen van een offerte en/of het plaatsen van een bestelling vanuit je plantenlijst(en).
  • VisionKenmerken Import plantenlijst voor het verwerken van de planten uit HelixCAD in een plantenlijst in VisionKenmerken. 
  • Koppeling HelixCAD om beplantingsplannen te voorzien van plantnamen en plantlijsten aan te maken binnen GroenVision.

Wij maken gebruik van cookies om onze website nog beter op jouw behoeftes af te stemmen. Alle verzamelde gegevens zijn volledig geanonimiseerd.