Skip to main content Skip to footer

19 juli 2024

Planning in je broekzak, de 5 voordelen van geautomatiseerd plannen

Klanten die bellen dat een afgesproken dag helaas niet uitkomt, een leverancier die later levert, een ziekmelding. De irritatie loopt op, nu moet je gaan schuiven in je planning en iedereen op de hoogte brengen van de veranderingen. Daar gaat je eigen persoonlijke planning en je dag, kan dit nou niet makkelijker, aan de keukentafel of zelf automatisch?

Wel, dat kan! Geautomatiseerd plannen maakt je werk een stuk makkelijker, overzichtelijker en is onderdeel van een goed softwarepakket voor hoveniers. In deze blog kom je erachter wat de voordelen en belangrijke voorwaarden zijn om de planning in je broekzak tot een succes te maken. Want plannen hoeft tegenwoordig niet alleen achter een bureau of met een planbord te gebeuren, maar kan ook met je smartphone en onderweg.

De voordelen van geautomatiseerd plannen

Geautomatiseerd plannen biedt verschillende voordelen ten opzichte van handmatig plannen. Hier zijn vijf belangrijke redenen waarom geautomatiseerd plannen de voorkeur verdient:

Geautomatiseerd plannen zorgt voor een hogere efficiëntie
Automatisering van planningsprocessen bespaart aanzienlijk veel tijd in vergelijking met handmatige methoden. Je taken zijn sneller afgerond, waardoor je meer tijd overhoudt voor andere belangrijke werkzaamheden en je collega’s beter kan helpen met zaken die zij tegenkomen.

Verminder fouten met geautomatiseerd plannen
Geautomatiseerde systemen zijn minder gevoelig voor menselijke fouten. Ze geven automatisch aan als materieel of personeel niet ingepland kan worden en kunnen consistent en nauwkeurig plannen maken; wat leidt tot een lagere foutmarge in vergelijking met handmatige planning. Fouten maken is menselijk, we kennen allemaal wel het moment dat we dachten de planning goed te hebben afgerond en dat de mini-graver toch bezet was die dag. Met geautomatiseerde systemen voorkom je dit probleem. Ze geven automatisch aan als materieel bezet is en daardoor niet ingepland kan worden voor een ander project.

Verhoog je productiviteit door te automatiseren
Iedereen richt zich liever op de waardevolle activiteiten. Door routinematige en tijdrovende taken te automatiseren, creëer je de tijd hiervoor. Een maandelijks terugkomend project is met een paar klikken ingepland en voor het komende jaar bekend. Vakantie aanvragen zijn ook zichtbaar in de planning en helpen je met het wel of niet toekennen van dat tripje naar de Costa.

Meer flexibiliteit en inzicht
Met een geautomatiseerde planning is het makkelijker om snel inzicht te krijgen of een klus nog tussendoor kan of dat er geschoven kan worden in de planning. Met het verschuiven van een project, schuiven de planningen van de buitendienst namelijk gelijk mee en zie je wanneer er botsingen ontstaan! Hierdoor kun je sneller aanpassingen doorvoeren en iedereen die het moet weten op de hoogte stellen van de veranderingen.

Kostenbesparend en efficiëntie verhogend
Door het verminderen van handmatig werk en het verhogen van de efficiëntie, kan automatisering leiden tot aanzienlijke kostenbesparingen voor jouw organisatie. Bovendien kunnen geautomatiseerde systemen helpen bij het optimaliseren van materieelgebruik en het verminderen van verspilling.

Geautomatiseerd plannen biedt je als planner de kans om je werk naar een hoger niveau te tillen. Het stelt je in staat efficiënter, flexibeler en nauwkeuriger te werken, met kostenbesparing als bijkomend voordeel. Deze aanpak draagt bij aan een positieve werkervaring voor klanten, collega's en jezelf. Door slim gebruik te maken van planningssoftware, verbeter je niet alleen je eigen prestaties, maar draag je ook bij aan een prettigere werkomgeving voor iedereen. Het is een praktische stap voorwaarts in je vakgebied, die zowel jou als je organisatie ten goede komt.

Groen gemak in je broekzak
Geautomatiseerd plannen is als een digitale toverstaf die de papieren planning omtovert in orde, stress in gemak, en hoofdbrekens in glimlachen. Het is alsof je een persoonlijke assistent hebt die nooit slaapt, nooit omvalt en altijd klaarstaat om je planning te helpen. Met de planning van GroenVision in je hand ben je niet langer een gewone hovenier, maar een ware 'plantenplanner extraordinaire'! Je kunt met een paar tikken op je scherm schuiven met projecten, medewerkers plus materieel aansturen en totaal in control zijn. Daarom, neem contact met ons op en ervaar hoe InfoGroen jou verder helpt met de overstap naar geautomatiseerd plannen. Want dan heb je niet alleen het bedrijf beter onder controle, maar creëer je ook meer tijd om te doen waar je echt van houdt: prachtige tuinen tot leven brengen en je klanten laten stralen.

Onthoud: een slimme hovenier plant niet alleen bomen, maar plant ook zijn tijd! Dus haal die planning uit je hoofd en notitieblok, stop hem in je broekzak, en maak je klaar voor een groener, efficiënter en vrolijker hoveniersleven!

About the author

Yor Smit

Als gepassioneerde consultant en content creator breng ik groene ICT tot leven op het beeldscherm. Mijn blogs, artikelen en video's vertalen complexe technologie naar begrijpelijke, tijdbesparende inzichten voor groenprofessionals. Met mijn pen als gereedschap smeed ik een brug tussen technologie en natuur, waardoor hoveniers, kwekers en andere groensectorexperts efficiënter kunnen werken.

Wij maken gebruik van cookies om onze website nog beter op jouw behoeftes af te stemmen. Alle verzamelde gegevens zijn volledig geanonimiseerd.